Aluminium parasols – Stevig, licht, en duurzaam

Home / Blog / Aluminium parasols – Stevig, licht, en duurzaam

Aluminium, voor menig een tongbreker, voor een scheikundige bekend als atoomnummer 13 en voor Solero hét materiaal waaruit de hoogwaardige parasols vervaardigd worden.

Een sprong terug in de tijd
Een korte geschiedenisles leert ons dat aluminium in 1807 ontdekt werd door Humphry Davy, hij noemde het destijds alumium. Pas 79 jaar later werd elektrochemische productie van dit metaal op grote schaal mogelijk, we hebben dit te danken aan het Hall-Héroult-proces. Het proces is vernoemd naar Charles Martin Hall en Paul Héroult, die beiden tegelijk maar onafhankelijk van elkaar dit proces ontdekten in 1886.

Vandaag de dag
We maken een sprong vooruit; vandaag de dag wordt aluminium –onder andere door Solero- op grote schaal gebruikt omdat het materiaal licht en sterk is, het niet roest, mooi is en bovendien recyclebaar is.

Gewicht en kracht
Door het gebruik van aluminium zijn Solero parasols licht en sterk. Dit biedt tal van voordelen; voor u als gebruiker is de parasol goed te tillen en te verplaatsen, bovendien kan hij tegen een stootje. Door zijn relatief lichte gewicht is de parasol eenvoudig te vervoeren per transporteur en kunnen er meer ladingen worden vervoerd per voertuig. Er is dus sprake van een hogere nuttige last. Dit scheelt ruimte, gewicht en daarmee ook brandstofkosten.

Roest niet
Aluminium heeft een hoge weerstand tegen corrosie, dit komt door de beschermende oxide laag die als vanzelf ontstaat op aluminium, deze laag beschermt het aluminium tegen de buitenlucht. Dit proces wordt door Solero versterkt door het aluminium te anodiseren. Dit is het kunstmatig aanbrengen van een oxide laag door een extra zuurbad. Hierdoor staat een nóg sterkere natuurlijke laag, waardoor roest tot de verleden tijd behoort.

Mooi, van binnen en van buiten
Aluminium is van nature mooi, bovendien geeft het geen giftige stoffen af, waardoor het zelfs gebruikt wordt voor verpakkingen van voedingsmiddelen. Er is veel onderzoek gedaan om gevaren uit te sluiten, anno 2017 is het materiaal nog steeds volledig veilig.

100% recyclebaar
Het mooiste aan aluminium vinden wij dat het 100% recyclebaar is. Het is een duurzaam materiaal dat eindeloos hergebruikt kan worden. Ook het O´Bravia-doek van de Solero Parasols is 100% recyclebaar, hier zijn we best wel trots op. Met een Solero Parasol kiest u (on)bewust dus altijd voor het milieu.

Recent Posts
Solero Parasols NederlandSolero Parasols BelgieSolero Parasols United KingdomParasols Solero FranceSolero Sonnenschirme DeutschlandAustriaSolero Parasoles EspanadanishSolero Parasols Europe