Waterdichte parasol kopen? Bekijk onze tips en ons aanbod!

Home / Waterdichte parasol kopen? Bekijk onze tips en ons aanbod!

Ontvangt u liever een persoonlijk advies of offerte? Vraag hier vrijblijvend een offerte aan, of bel +31499375327.

Solero Parasols onderscheiden zich onder andere in de kwaliteit van het doek. Al onze doeken zijn waterdicht en beschermen u tegen een regenbui maar daarbij ook tegen de sterke UV-stralingen van de zon. De waterkolom van onze doeken is 500mm, dit wil zeggen dat er 50cm water per cm2 op het doek kan staan zonder dat het doorlekt.

Wij van Solero assisteren u graag zo goed mogelijk bij het kopen van een waterdichte parasol. De aanschaf van de juiste parasol is niet altijd eenvoudig en afhankelijk van verschillende factoren, zoals gebruik, bedieningsgemak, afmeting en andere voorkeuren. Ons aanbod parasols is erg groot, en elke parasol heeft zijn eigen min- en pluspunten.

Type parasols

We kunnen de parasols indelen in twee categorieën, zweefparasols en midden-mast parasols:

Zweefparasols:

Palestro Pro 400x400 of 400x300cm vanaf: 1849,-
Fuerto Pro 300x300cm vanaf: 1499,-
Fratello Pro (kantelbaar) 300x300cm vanaf: 1049,-
Laterna Pro 300×300 of Ø350cm rond vanaf: 949,- 849,-
Cielo Pro 260x260cm vanaf: 699,-
P6 Duo 615x300 of 515x250cm prijs op aanvraag
P6 Uno 300x300 of 250x250cm prijs op aanvraag
P7 300×300, 250×250 of Ø350cm prijs op aanvraag

Middenmast parasols:

Basto Pro 500x500 of 400x400cm vanaf: 2199,-
Maestro Pro 400x400 of 400x300cm vanaf: 1449,-
Presto Pro 330x330 of 400cm rond vanaf: 779,-
Patio Pro 300x300cm vanaf: 549,-
Lasagna Pro 330cm vanaf: 699,-
Sublimo Pro 200x200 of 300cm rond vanaf: 299,-
Teatro Pro 270cm rond vanaf: 199,-
Vaticano Pro 250cm rond vanaf: 239,-
Prostor Pro 615x615 of 515x515cm prijs op aanvraag

Ronde, vierkante, of rechthoekige parasol kopen?

De keuze voor een ronde, vierkante of rechthoekige parasol is afhankelijk van uw smaak en uw wensen. Elke dimensie heeft zijn eigen na- en voordelen.

Presto rond Zwart (open)Presto vierkant Zwart (open)Maestro Zwart (open)

Het voordeel van een vierkante parasol ten opzichte van een ronde parasol, is dat vierkante parasols te koppelen zijn, dit geldt overigens ook voor de rechthoekige parasols. Op deze manier kan een groot oppervlakte volledige overdekt worden. Daarnaast is het mogelijk om vierkante of rechthoekige parasols te koppelen middels een doekgoot. Met een doek- of regengoot is uw hele terras beschermd tegen zon en regen. Zeker voor de horeca biedt dit een enorme uitkomst, alle gasten kunnen rustig op het terras blijven zitten bij een regenbui, terwijl het regenwater langs de goten haar weg naar beneden vindt.

Het voordeel van een ronde parasol is dat de baleinen allemaal even lang zijn. Een vierkante parasol heeft lange en korte baleinen, om zo de vierkante vorm te kunnen bereiken. Doordat de ronde parasol in principe alleen over korte baleinen beschikt, heeft een ronde parasol over het algemeen een hogere sluithoogte. Een ronde parasol opent en sluit hierdoor vaker boven de tafel. Een voorbeeld van een ronde telescopische parasol die boven de tafel sluit, is de Solero Presto. Overweegt u een ronde parasol te kopen, kijk dan zeker even naar deze stevige parasol.

Solero heeft ook een aantal vierkante parasols die boven uw tafel sluiten doordat er gebruik wordt gemaakt van een telescopische mast. De bovenkant van de mast gaat hierbij tijdens het sluiten omhoog. Hierdoor heeft de parasol een hogere sluithoogte. Wanneer een parasol over een telescopische mast beschikt, staat dit aangegeven in het rechter menu op de pagina. Voorbeelden van vierkante parasols die boven de tafel sluiten (en dus telescopisch zijn) zijn: Solero Presto, Solero Maestro Prestige en Solero Basto.

Bedieningsmethode

Een ander belangrijk aspect is de bediening van de parasol. Solero parasols zijn uniek in bedieningsgemak. We kunnen de bedieningsmethode onderverdelen in drie categorieën.

1. Push up/ Pull down systeem:

Presto push-down knopEen parasol met een push up of push down systeem is erg eenvoudig te openen en te sluiten. De bediening van deze parasols spreekt voor zich, wanneer de knop naar boven of beneden wordt geduwd, opent u de parasol. De Solero parasols zijn zo ontworpen dat deze met minimale inspanning openen en sluiten. Bijkomend voordeel is de eenvoud van het ontwerp. Een push up/down systeem heeft geen draaiende onderdelen – hiermee wordt het levensduur van een parasol verlengd. Overweegt u om een parasol te kopen waarbij gebruiksgemak hoog in het vaandel staat, kijk dan eens naar de Solero Sublimo (200*200cm vierkant of 300 cm rond) of de Solero Presto (rond 400cm of 330*330cm vierkant).

2. Bediening door middel van lierwerk:

Solero Teatro lierwerkEen parasol met een lierwerk wordt veel gebruik bij grote parasols. Wanneer een push up/pull down systeem te zwaar is, wordt de parasol uitgerust met een draaimechanisme. Het bedienen van een parasol met lierwerk gaat erg eenvoudig. Met een bijgeleverde hendel wordt het lierwerk opgedraaid, waarna de parasol zich opent of sluit. Het Solero lierwerk en het bijbehorende koord zijn van een erg hoge kwaliteit en getest voor langdurig gebruik. Een bijkomend voordeel van een lierwerk is dat de hendel bij veel modellen uitneembaar is. Handig voor de horeca uitbater, hierdoor kunnen bezoekers de parasol niet zelf openen of sluiten. Overweegt u een parasol te kopen die uitgerust is met een lierwerk, kijk dan eens naar de Solero Maestro Prestige (400*300cm en 400*400cm) of de Solero Basto (400*400cm en 500*500cm).

3. Dubbel katrol systeem:

De Solero Patio heeft een uitwendig dubbel katrol systeem. Het koord van de parasol zit aan de buitenkant, en wordt ondersteund door een dubbel katrol systeem. U kunt de parasol openen door het koord naar beneden te trekken. Het voordeel zit hem in het eenvoud van het ontwerp, doordat het systeem aan de buitenkant van de parasol zit, kan iedereen deze parasol eenvoudig bedienen. Voor extra gemak is de parasol uitgerust met een zogenoemde ‘kikker’ onder op de mast, waar het koord van deze parasol in vast te klemmen is. Wanneer deze parasol eenmaal is geopend, kan er een pin ter zekerheid door het frame gestoken worden zodat de parasol niet in kan klappen als het koord los zou schieten uit de klem.

Het kiezen van een doek

Een Solero doek (uitgezonderd de naturel kleur) staat gelijk aan het smeren van UPF 50, natuurlijk adviseren wij altijd om beide producten te combineren om verbranding te voorkomen.

Solero levert uitsluitend kleurvaste doeken. De Solero O’Bravia doeken worden bij het kleurproces tot in de kern van de vezel gekleurd. Hierdoor zijn de doeken beschermd tegen verkleuring. Een zwart doek blijft dus gewoon zwart! Dit in tegenstelling tot de meeste polyester doeken van de collega-aanbieders. Solero geeft 4 jaar kleurgarantie op de Solero O’Bravia doeken.

Wanneer u een parasol wilt laten bedrukken met bijvoorbeeld uw bedrijfsnaam, is een parasol met volant de uitkomst, een volant is een verticale flap onder aan de parasol. Een parasol met volant is bijvoorbeeld de Maestro Prestige, deze wordt dan ook veel gekozen als klanten een parasol willen kopen voor horeca-doeleinden.

Het kiezen van de kleur van de parasol is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Al onze doeken hebben een UPF 50+ waarde. Dit wil zeggen dat de doeken 100% van de schadelijke UV-straling filteren.

Uitzondering op deze regel zijn de doeken in de kleur “Naturel” of “Gebroken wit”. Deze doeken hebben een UPF 30+ waarde, UPF 30+ filtert ongeveer 97% van de schadelijke UV-straling.

Het kiezen van een parasolvoet

Een parasol kan op verschillende manieren op uw terras worden geplaatst. Hieronder behandelen wij een aantal mogelijkheden.

Een parasol kan worden bevestigd op een parasolvoet. Parasolvoeten zijn er in diverse soorten en maten verkrijgbaar. De meeste Solero parasols kunnen op verschillende voeten worden geleverd. Elk met hun eigen na- en voordelen.

1. Tegelstandaard:

Laterna tegelstandaardEen veelgebruikte voet voor grote parasols is een tegelstandaard. Een Solero tegelstandaard biedt ruimte voor 4 tot 8 tegels, en kan daardoor goed verzwaard worden. Door de breedte van de oppervlakte is de tegelstandaard erg stabiel, daarbij kan een tegelstandaard worden uitgerust met dubbele zwenkwielen. Op deze manier is de zware parasol eenvoudig verrijdbaar over uw terras. Ideaal voor een vlak terras, of als u uw horecaterras ‘op moet ruimen’ in het geval van evenementen of markten. Deze dubbele zwenkwielen zijn voorzien van een rem, welke de parasol strak op zijn plaats houdt.

2. Granieten of betonnen voet:

Presto rond Zwart (open)Een parasol kan ook geplaats worden in een granieten of betonnen parasolvoet. Een granieten voet heeft een robuuste uitstraling maar een mogelijk nadeel hiervan is dat deze voet lastig verplaatsbaar is hij bestaat namelijk uit een stuk graniet. Er zitten onder de granieten en betonnen voet 2 wielen waardoor deze wel verrijdbaar is, maar de voet blijft erg zwaar! Dus als u overweegt om een parasolvoet te kopen, houd hier dan rekening mee.

3. Grondanker:

Grondanker Solero futuraNaast een voet is het ook mogelijk om de parasol in een grondanker te plaatsen. Een grondanker is een roestvrijstalen anker dat met beton in uw terras wordt gestort. Een grondanker is egaal verzonken in de grond, en levert in de winter geen problemen op wanneer de parasols eruit worden gehaald. Een ander voordeel van een grondanker is dat er geen voet op uw terras hoeft te staan. Op deze manier staat de voet niet in de weg voor uw tafels of stoelen, en wordt het minimale oppervlakte gebruikt.

Tot slot

Het kopen van een parasol is afhankelijk van verschillende factoren. Natuurlijk is uw persoonlijke voorkeur de belangrijkste in uw keuze. Kies een ontwerp dat bij u past, en een kleur die u aanspreekt. Wanneer u twijfelt over uw keuze, dan komen wij graag met u in contact om u te assisteren bij het kopen van de juiste parasol.

U kunt onze parasols ook bij een officieel Solero-verkooppunt bij u in de buurt kopen. Onze dealers hebben de Solero parasols in hun showroom staan. Neem contact met ons op om een dealer in uw buurt te vinden, en ervaar de kwaliteit van een echte Solero parasol!

Het is ook mogelijk om de Solero parasols direct te bestellen via onze Solero webshop.

Solero Parasols NederlandSolero Parasols BelgieSolero Parasols United KingdomParasols Solero FranceSolero Sonnenschirme DeutschlandAustriaSolero Parasoles EspanadanishSolero Parasols Europe