Parasolvoeten & Grondankers

Home / Parasolvoeten & Grondankers

Bij de aanschaf van een parasol krijgt u de keuze uit verschillende typen parasolvoeten: (verrijdbare) tegelvoeten, betonvoeten, granietvoeten of grondankers. Er zijn talloze soorten en smaken waar u uit kunt kiezen. Daarom kunnen wij ons goed voorstellen dat het maken van een keuze hierdoor wat lastig kan zijn. Wij helpen u uiteraard graag bij het maken van uw keuze door hierbij alle opties toe te lichten.

Vaste opstelling

Indien u de voorkeur geeft aan een vaste opstelling voor uw parasol, dan blijven er vaak een paar opties over:

Een grondanker
Wanneer uw ondergrond geschikt is om in te graven, dan is een grondanker de meest stevige optie. Dit type bevestiging dient namelijk in beton te worden gestort. In dit artikel leggen wij uit hoe u een grondanker het beste kunt storten. Let op; iedere parasol heeft een ander type grondanker, dus controleer altijd vooraf hoeveel zakken beton u nodig heeft om het anker te plaatsen.

Ingraafvoet
Een ingraafvoet is een grote kunststof voet van 50cm diep. De naam van dit artikel zegt eigenlijk al voldoende: u hoeft de ingraafvoet alleen nog maar in zijn geheel in het zand in te graven om deze te bevestigen. Hier is geen beton voor nodig. In de kunststof omheining zit een stevige RVS buis verwerkt met een vierkante plaat. Het voetstuk van de parasol kan rechtstreeks op deze plaat worden geschroefd. De ingraafvoet is uitsluitend geschikt voor de Solero parasols Fratello, Laterna en Cielo. Het voordeel aan een ingraafvoet is dat u de voet gemakkelijk kunt uitgraven, mocht u de parasol een andere plek willen geven (denk bijvoorbeeld aan een verhuizing).

Montageplaat

Heeft u reeds een betonnen terras? Dan kunt u onze parasols rechtstreeks op de ondergrond bevestigen! Hiervoor gebruikt u de montageplaat. Bij de Solero Palestro, Basto en Fuerto wordt de montageplaat gratis meegeleverd. Voor de andere modellen is deze los bij te bestellen.

U kunt deze montageplaat vervolgens door middel van chemische ankers, of keilbouten op het beton bevestigen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de ondergrond sterk genoeg is. Heeft u twijfels of uw terras geschikt is voor een montageplaat? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Flexibele opstelling

Indien u de parasol liever weleens wilt verplaatsen, dan is een flexibele opstelling uiteraard een goede oplossing. U kunt hierbij kiezen uit de volgende opties:

Tegelvoet (optioneel met wielen)
De tegelvoet is geschikt voor alle Solero zweefparasols en voor de Solero horecaparasols Maestro, Presto en Basto. Dit is een stalen framewerk van circa 85x85cm breed waar 8 tot 16 betontegels van 40x40x4cm in gaan. Deze voet kan optioneel worden uitgerust met dubbele zwenkwielen waardoor u zeer gemakkelijk de parasol over uw terras kunt verplaatsen. Verder zitten er remmen op deze wielen waardoor uw parasol geen eigen leven gaat lijden bij windvlagen.

Beton- of granietvoet (optioneel met wielen)
Voor onze kleinere Solero parasols met een mast in het midden adviseren wij een (verrijdbare) beton- of granietvoet. Het geadviseerde gewicht van de voet wordt gebaseerd op het formaat van de parasol en de windbelasting op uw terras. Plaatst u de parasol bijvoorbeeld op een dakterras? Neem dan een wat zwaardere voet. Heeft u een stadstuin waar weinig wind staat? Dan kunt u ook prima uit de voeten met onze 35kg betonvoet.

Vulvoet
Een vulvoet werkt wat anders dan de bovengenoemde voeten. Dit is een plastic voet die u in zijn geheel vult met zand en het laatste beetje aanvult met water om het gewicht te optimaliseren. Het voordeel aan een vulvoet is dat u tegen een relatief lage investering een solide parasolvoet kunt maken. De vulvoet bestaat in twee gewichtsklassen (± 40kg en ± 100kg) en leent zich voor de Solero parasols Sublimo, Teatro, Lasagna en Patio.

In onderstaande tabel ziet u snel welke vul-, beton-, en granietvoeten geschikt zijn voor onze parasols:

Sublimo Vaticano Teatro Lasagna   Patio Presto
Vulvoet 40kg      X       X
Vulvoet 100kg       X       X
Betonvoet 35kg      X       X
Betonvoet 45kg      X       X       X
Betonvoet 60kg       X       X
Granietvoet 55kg      X       X       X       X       X
Granietvoet 90kg       X

Indien u vragen of advies nodig heeft bij het maken van uw keuze, neem dan gerust contact met ons op via info@parasols.be of +31499375327.

Wij helpen u dan graag verder!

Solero Parasols NederlandSolero Parasols BelgieSolero Parasols United KingdomParasols Solero FranceSolero Sonnenschirme DeutschlandAustriaSolero Parasoles EspanadanishSolero Parasols Europe