Regengoten

Home / Regengoten

‘Het regent, het regent’

Ja, dan moet je in België snel zijn. Een zomerse dag kan binnen een half uur omslaan in een flinke bui. Thuis schuiven we dan gauw de buitenkussens onder het afdak en vluchten we naar binnen, maar hoe doe je dit op een horecaterras waar mensen met de benen buiten hangen?

Doorgaans passen er meer mensen buiten op het terras, dan binnen in een restaurant. Dus wanneer de regen met bakken naar beneden komt, kun je maar beter zorgen dat de gasten buiten droog zitten. Hoe? We leggen je graag onze oplossing voor.

Waterkolom

Onze Solero O’Bravia-doeken zijn van nature voorzien van een waterafstotende coating, waardoor je bij een bui droog blijft onder het doek. Deze eigenschap wordt uitgedrukt in een waterkolom. Een waterkolom zegt iets over de hoeveelheid water dat een parasoldoek kan ‘verdragen’ alvorens er water doorheen dringt. Een waterkolom van 300 mm zoals het Solero O’Bravia doek wil zeggen dat een doek pas water doorlaat wanneer er een druk op staat die vergelijkbaar is met het gewicht van een kolom water van 30 cm hoogte. Het doek fungeert dan als paraplu en het water loopt er langs de zijkanten af. Helaas klettert het langs deze kanten hard op de vloer, dit opspattende water zorgt alsnog voor kletsnatte gasten. Hoe dit te voorkomen is, leggen we graag uit.

Doekgoot

Er bestaat zoiets als een doekgoot, dit is een strook gemaakt van ‘PVC’ of ‘Olefin’ welke tussen de parasols te bevestigen is. Deze goot hangt in een U-vorm tussen twee parasoldoeken en is aan de ene kant smaller dan de andere kant, op deze manier is de aflooprichting van het water te sturen. Bij voorkeur laten we het water naar buiten aflopen om een zo groot mogelijke oppervlakte droog te houden. PVC doekgoten monteren we middels een systeem met klikgespen welke op de balein geschroefd worden, ze zijn verkrijgbaar in alle lengtes in de kleuren naturel, grijs, taupe en zwart, de breedte van deze goten is maximaal 60 cm. Langs de lange zijdes worden lichtgewicht aluminium buizen in de goot geschoven welke ervoor zorgen dat de goot mooi strak blijft hangen. De Prostor doekgoten werken middels een rits en zijn verkrijgbaar in 2 lengtes: 250cm of 300cm in exact hetzelfde materiaal en kleur van uw parasoldoek.

PVC

Een zoektocht op het internet leert ons ‘dat polyvinylchloride een veelvuldig toegepaste thermoplast is, die ontstaat na polymerisatie van het monomeer vinylchloride (VCM)’. In gewone mensentaal betekent dit dat PVC een kunststof is dat bij verhitting zacht wordt. Polymerisatie houdt het samenvoegen van kleine koolwaterstoffen in. Een monomeer is een organisch molecuul dat als bouwsteen kan dienen voor grotere moleculen (een natuurlijk voorbeeld hiervan is glucose of fructose). Vinylchloride is een kleurloos gas, dat met moeite oplosbaar is in water. Een scheikundig hoogstandje dus, dat per toeval ontdekt werd in 1838. Pas in 1926 werd er een methode ontwikkeld om PVC te plastificeren. Het resultaat was een flexibel en eenvoudig te bewerken materiaal, dat breed toepasbaar werd in vele producttoepassingen.

Kleurverschil

Omdat de Solero doeken worden vervaardigd uit hoogwaardig O’Bravia zonweringsdoek en de goten worden gemaakt van PVC, is er sprake van een kleurverschil. Daarnaast heeft het PVC een lichte glans omdat het geplastificeerd is. De doeken zijn geweven en kennen een andere structuur. Door deze verschillen kan de kleur niet 100% overeen komen. Uiteraard hebben wij de kleuren zwart, antraciet, taupe en naturel geselecteerd, die het best overeenkomen met de doeken, zodat het verschil zo klein mogelijk is.

Wilt u graag meer informatie over onze goten, neem dan gerust contact met ons op. Wij geven u graag meer informatie. De goten zijn te bekijken en te testen in onze showroom in Best. Indien u benieuwd bent naar de prijs, kunt u deze hier vinden.

Solero Parasols NederlandSolero Parasols BelgieSolero Parasols United KingdomParasols Solero FranceSolero Sonnenschirme DeutschlandAustriaSolero Parasoles EspanadanishSolero Parasols Europe