Welke parasol is geschikt voor mijn dakterras?

Home / Blog / Welke parasol is geschikt voor mijn dakterras?

Wanneer u de gelukkige eigenaar bent van een dakterras, dan geniet u vast van die fijne extra vierkante meters in de buitenlucht en van een fantastisch uitzicht. Toch brengt dit soort locaties vaak ook de nodige uitdagingen met zich mee.

Felle zon
Omdat een dakterras meestal over weinig elementen beschikt die schaduw creëren, kan het in de zomer zo heet worden dat u noodgedwongen naar binnen snelt voor wat verkoeling. Heel jammer, want juist tijdens de mooie zomerdagen wilt u toch gebruik maken van uw daktuin?

Hoge daken vangen veel wind
Een hoger gelegen terras betekent automatisch meer wind. Lekker wanneer de zon (te) fel schijnt,  maar minder gunstig voor  het terrasmeubilair. Een degelijke tuinset is daarom een must. Dit geldt zeker ook voor uw parasol. Een kantelbare zweefparasol is wat ons betreft een no-go op winderige locaties. Het risico op windschade is eenvoudigweg te groot wanneer het doek gekanteld staat.

Dit hoeft echter niet te betekenen dat u altijd gebonden bent aan een parasol met een middenmast. Wij hebben speciaal voor windgevoelige (dak)terrassen een robuuste, niet-kantelbare zweefparasol ontwikkeld, ons model Fuerto Pro.

Deze krachtpatser kan in geopende toestand windkracht 5 trotseren en is daarmee uitermate geschikt voor een dakterras. Voor deze Solero® Fuerto Pro parasol adviseren wij onze XL tegelvoet (geschikt voor 16 betontegels van 40x40x4cm). Hiermee staat hij als een huis.

Andere opties
Voor dakterrassen adviseren wij altijd een parasol die in open positie  tenminste windkracht 5 kan verdragen. Zo wordt u niet verrast door een plotselinge windvlaag. Vrijwel alle Solero® parasols met een middenmast zijn getest tot 5 Beaufort. Deze zijn dus ook prima geschikt voor op uw dakterras. Meer informatie over de maximale windbelasting van onze parasols vindt u in dit artikel.

solero, oostenrijk, sublimo, rood, bergen, parasol, dakterras, luxe

Better safe than sorry
Gelukkig zijn er dus voldoende mogelijkheden om een schaduwplek te kunnen maken op uw dakterras. De wind waait echter nooit met een constante snelheid of uit dezelfde richting. Een plotselinge toename van de wind kan zeer verraderlijk zijn. Sluit uw parasol daarom altijd voordat u (even) weggaat.

Mocht u vragen hebben over een schaduwoplossing voor uw situatie, stuur ons dan gerust een mail met tekeningen of foto’s naar info@parasols.be. Wij kijken graag met u naar de beste oplossing voor uw dakterras.

Recent Posts
Solero Parasols NederlandSolero Parasols BelgieSolero Parasols United KingdomParasols Solero FranceSolero Sonnenschirme DeutschlandAustriaSolero Parasoles EspanadanishSolero Parasols Europe