Wat moet ik weten over een parasol doek?

Home / Blog / Wat moet ik weten over een parasol doek?
Doek Solero Parasol
Wat bedoelt men hiermee en waar dient het voor? Een doek van een hoge kwaliteit heeft een hoge “waterkolom”. Zo’n waterkolom is een indicator voor de hoeveelheid water dat op het doek ligt vooraleer het erdoor sijpelt. Zo betekent een waterkolom van 500 millimeter dat een doek pas “lekt” bij een druk vergelijkbaar met een kolom water dat 50 centimeter hoog is. Deze kolom drukt de waterdruk uit op het doek voor dat het door het doek lekt.

Alle Solero parasoldoeken zijn getest met een waterkolom van 500 millimeter. Dat zorgt ervoor dat u onder een Solero droog blijft bij een ferme regenbui.

Kleurvastheid
Behalve beschut zitten voor de zon en de regen, is het uiteraard van belang dat de parasol lang mooi blijft. Het gaat namelijk over een extra meubel in uw tuin of op uw terras.

De manier van kleuren bepaalt de kleurvastheid van uw parasol. Tijdens de productie worden de garen tot in de kern van de vezel geverfd. Pas daarna worden ze geweven tot parasoldoeken. Dit is een erg groot kwaliteitsverschil met doeken die pas worden geverfd ná ze zijn gewoven. We kunnen het best vergelijken met een wortel en een radijsje… Het laatste is vanbuiten gekleurd, maar binnenin pigmentloos.

Samen met de UV-beschermende coating, zorgt dit ervoor dat het doek erg bestand is tegen de straling van de zon en de kleur in mindere mate aangetast wordt.

night blue

night blue

olive green

olive green

paris red

paris red

rood

rood

taupe

taupe

terra cotta

terra cotta

zwart

zwart

antraciet

platinum grijs

azuurblauw

azuur blauw

bitter orange

bitter orange

marineblauw

marine blauw

lead grey

lead grey

groen

groen

gebroken wit

gebroken wit

carbon grey

carbon grey

buttercup

buttercup

bosgroen

bosgroen

bordeaux

bordeaux

black widow

black widow

natural white

natural white

naturel

parelwit

Windbestendigheid
Het is eerder de constructie van de parasol die het geheel windbestendig maakt, dan het doek. Solero parasoldoek heeft steeds een kwaliteit van 300 gram per vierkante meter, op één uitzondering (210 gram) na. We kunnen hier spreken van dikke kwaliteit die tegen een stootje kan. Uiteraard kan nalatigheid ertoe leiden dat de stof beschadigd wordt. Al heeft dit meer te maken met de manier van opbergen dan de weersomstandigheden. Mits zorgvuldig gebruik van uw beschermhoes kunt u jarenlang genieten onder uw Solero parasoldoek.

Kleur
Het kleur is, naast kleurvastheid, een zwaar onderschatte factor. De meeste mensen kiezen voor een zwart doek bij de aankoop van een nieuwe parasol. Ze realiseren zich echter niet dat het onder de parasol donkerder is, zeker als ze zich jarenlang hebben vertoefd onder een naturel parasol.

Wat bescherming tegen UV-stralen betreft, maakt kleur weinig uit. Het gevoel wordt wel bepaald door de kleur. Zo geeft naturel of een lichte kleur een gevoel van ruimte. Zwart brengt eerder gezelligheid en knusheid. Dat is ook de reden waarom we op horecaterrassen meestal parasols met een donkere kleur zien. Voor de achtertuin daarentegen is het aangenamer een gevoel van vrijheid te creëren onder de parasol. Antraciet en taupe zijn kleuren die hier tussenin zitten.

Recent Posts
Solero Parasols NederlandSolero Parasols BelgieSolero Parasols United KingdomParasols Solero FranceSolero Sonnenschirme DeutschlandSolero Parasoles EspanaSolero Parasols Europe