Hoe maak ik mijn parasol winterklaar?

Home / Blog / Hoe maak ik mijn parasol winterklaar?
Hoe maak ik mijn parasol winterklaar?
De dagen worden korter, de zon geeft minder warmte af, het wordt winter. Binnen kunnen we het lekker gezellig maken met een dekentje in de zetel, nippend van een hete choco…

Hoewel dit erg verleidelijk klinkt, bergt u beter eerst uw Solero parasol op. Zo lijkt uw parasol weer als nieuw in het voorjaar en kunt u er evenveel van genieten als tijdens de laatste zomer!

Een Solero parasol is op te bergen op twee verschillende manieren. Ofwel bewaart u hem binnen. Maar als daar geen plaats voor is, kan u hem ook buiten laten staan. Hou dan wel rekening met volgende maatregelen:

Droog
Wanneer de parasol vochtig in zijn hoes wordt gestopt, ontstaat er schimmel. Zorg er dus voor dat die droog wordt opgeborgen. Want bij een naturel doek zijn schimmels goed zichtbaar en nauwelijks te verwijderen.

Al onze doeken zijn behandeld met een waterafstotende coating. Maar als de parasol in vochtige toestand wordt gesloten, droogt het vocht tussen het weefsel niet op. Daardoor kunnen er schimmelvlekken ontstaan in de vorm van zwarte puntjes. Dit is volledig onherstelbaar. Soms kunnen vlekjes verwijderd worden met Biotex, maar meestal is dit een druppel op een hete plaat. U kunt ook de grove middelen bovenhalen en met chloor de vlekjes verbleken, maar dit geeft een nefast resultaat op het doek.

Schoon
U kunt het doek van uw parasol zelf reinigen, of dit laten doen. Als u het zelf doet, reinigt u best met koud water (eventueel onder hoge druk) met een borstel. Wassen in de wasmachine raden we af. Het doek is namelijk te groot voor de trommel van de machine en zeep en water bereiken onmogelijk alle plekken van het doek.

Eens het doek terug schoon is, span deze dan terug op het frame van de parasol en laat hem zo drogen. Als het doek erg vervuild is, kunt u ook steeds een nieuw doek bestellen. Uw parasol ziet er daardoor weer als nieuw uit!

Hoes
Het gebruik van uw beschermhoes, draagt veel bij tot het behoud van uw Solero. Wanneer de parasol sluit, gebruikt u best het koord om de baleinen bij elkaar te binden. Op die manier gaat de beschermhoes er vanzelf over. Zorg er wel voor dat het doek droog is vooraleer de hoes erover gaat en sluit de hoes onderaan goed af, zodat er geen ongedierte of vocht in kruipt.

Opbergen
U denkt ook best na waar u de parasol opbergt. Buiten is geen enkel probleem. Berg de parasol dan droog op in de hoes. Binnen kan ook perfect, in de hoes. Belangrijk is dan dat de parasol rechtop blijft staan. Ongedierte zoekt in de winter namelijk een warme plek om te overwinteren. Het doek van de parasol leent zich daar uitstekend voor. Geef ongedierte dus geen kans om zich te nestelen in uw doek!

Smeren
Mogelijks is uw parasol wat stroever na enkele jaren. Dit is heel eenvoudig op te lossen door wat siliconenspray aan te brengen. Contacteer ons best wel op voorhand zodat we kunnen uitleggen waar u deze aanbrengt en waar niet.

Indien u nog meer informatie wenst of vragen hebt over hoe u best uw parasol ’s winters stockeert, aarzel dan niet om ons te contacteren!

Recent Posts
Solero Parasols NederlandSolero Parasols BelgieSolero Parasols United KingdomParasols Solero FranceSolero Sonnenschirme DeutschlandSolero Parasoles EspanaSolero Parasols Europe